το ιστολόγιο της Στάμου Ευαγγελίας, φιλολόγου, επιμορφώτριας ΤΠΕ
Photo Album: Άγγελου Καλογερίδη

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Η εκδήλωση για τον Οδυσσέα Ελύτη στο Λύκειο Πεδινής (1)

Είχαμε τη μεγάλη χαρά, την προηγούμενη εβδομάδα (στις 9 και 10 Φλεβάρη), να έχουμε κοντά μας τον κ. Νικήτα Παρίση, συγγραφέα πολλών βιβλίων, πολλών ακόμη δημοσιευμάτων και μελετών σε επιστημονικά περιοδικά και στον τύπο, τα οποία αφορούν τη νεότερη ελληνική λογοτεχνία (ποίηση και πεζογραφία) αλλά και ευρύτερα ζητήματα θεωρίας της λογοτεχνίας. Η παρουσία του  στο σχολείο μας και στη συντροφιά μας, μάς πότισε ευλογητικά, που λέει και η Κική Δημουλά.
Στην ενδοσχολική μας εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Οδυσσέα Ελύτη,


ο κύριος Παρίσης μίλησε με το  θέμα «Ο αίθριος και ο στοχαστικός Ελύτης.




Αμέσως μετά τη σκυτάλη πήραν οι μαθητές της Β΄ Λυκείου κάνοντας μια σύντομη οπτικοποιημένη περιήγηση στους σταθμούς της ζωής και του έργου του  Οδυσσέα Ελύτη με κείμενα που βασίστηκαν  στον προφορικό λόγο των συνεντεύξεων του ποιητή
.

και η χορωδία,  με την καθοδήγηση του θεολόγου μας κυρίου Σουτόπουλου, τραγούδησε μελοποιημένα ποιήματα του Ελύτη.



Ο κύριος Παρίσης μας ευχαρίστησε για "την υψηλή ποιότητα και τη συνολική «θερμοκρασία» της εκδήλωσης, με την εκπληκτική και εκπλήσσουσα μαθητική συμμετοχικότητα" καθώς και "για την πολύ ζεστή υποδοχή και περιποίηση". Τον ευχαριστούμε κι εμείς από καρδιάς που μας έδωσε την ευκαιρία να μοιραστούμε τα κέρδη του λόγου του και να απολαύσουμε τη συντροφιά του για δύο ημέρες.

Την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Σχολικοί Σύμβουλοι, ο Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγητές του Πανεπιστημίου από διάφορα τμήματα και γονείς μαθητών.  Τους ευχαριστούμε πολύ.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στον κ. Σούλη Τριαντάφυλλο, σχολικό σύμβουλο των Θεολόγων που μέσα από τις σελίδες του ιστολογίου του δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην εκδήλωσή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: